KİM ARKADAŞINI YEMEK İSTER Kİ?


Geçen gün arabayla giderken  radyoda çıkan reklamlardan birinde ''Acaba yanlış mı duydum?'' denilebilecek bir reklam jingle'ı ile karşı karşıya kalmam üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Reklam Türkiye'nin ilk meyve suyu adı altında çıkan ''Tedi'' nin reklamıydı ve marka şu sözlerle çocuklara ulaşmayı hedefliyordu:

''Hem Lezzetli Hem Eğlenceli İşte Arkadaşım TEDİ..''

Nasıl yani? Arkadaşını mı yiyorsun ( içiyorsun) hem de bunu lezzetli bulurken aynı zamanda eğlenceli olarak mı görüyorsun?

Reklam jingle'larının çok anlamlı olmasını zaten kimse beklemiyor yani 15-16 saniyede ilk dinleyişte akılda kalmasını amaçlayan bu reklam müziklerine kimsenin mükemmel sözler yazmasını önemsemiyor. Fakat bu, sözleri birbirine kafiyeli olsun diye istediğimiz şeyleri yazabileceğimiz anlamına da gelmiyor. Çocuk hafızalarının biz büyüklere göre çok daha kalıcı olduğunu göz önüne alırsak bu lezzetli arkadaş ileride pek de lezzetli olmayabilir.

Çocuklara  okullarda MEB Bakanlığı onaylı kitaplarda sokak köpeklerine ve kedilerine yaklaşmayın yazarak, reklamlarda arkadaşınız tatlı ayıcık Tedi'nin lezzetine bakın mesajlarını vererek, ileride onların hayvan düşmanı, arkadaş katili, yardımseverlikten uzak, bencil insanlar olmamasını bekleyemeyiz herhalde.





3 yorum:

  1. Aynı fikirdeyim! Bu çocukların sağlığını ve psikolojisini tehlikeye atar.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil