DOROTE BİR BEBEK EVİ

 
Litvanya doğumlu Dorote Zaukaite Villela sevgi masallarıyla çevrili kaygısız bir çocukluk geçirdi.İki harika ninesi bir dedesi ve büyük dedesi ile birlikte çok şanslı bir çocuktu ve çocukluk günlerindeki güzel anlarını hiç unutmayıp o anılarını sanatına yansıttı.Büyükleri anlattıkları  perili büyülü,bitkili hayvanlı masallarıyla kendi dünyalarını ona tanıttılar.

 
Dorote her zaman yaratıcı bir çocuk olup Sanat Üniversitesinde Modern Sanat eğitimi aldı.Heykel,resim,çizim ve anatomi dersleri gördü.Dorote kendi için en yararlı konuların heykel ve anatomi olduğunu düşünüp bunların üzerine yoğunlaştı.
 
 
Yedi yıl Grafik Tasarımcısı ve İç Mimar olarak çalıştı  bir noktadan sonra Bebek Sanatçılarının eserlerine hayran kaldı ve onlardan esinlenerek heykel sanatına başladı,yaptığı bu sanat formuna aşık oldu.Dorote gördüğü birçok şeyin kendisine ilham kaynağı olduğunu söylüyor;Sisli bir sabah,herhangi biri,bir cümle veya bir duygu ona ilham verebiliyor.
 
 
 
Geçmişle ilgilenmeyi çok seven Dorote özellikle kostümler için Barok ve Gotik dönemlerini tercih ediyor.İnsanlığın kökleri ile ilgili yaptığı araştırmalardan sonra ise Afrikalı bir bebek yaratmıştır.
 
 
Bebekleri planlarken bir çok çizim ve not tutmayı ileride doğru hatırlatmalar olarak karşısına çıkacağı için ihmal etmeyen sanatçı yanından not defterini ihmal etmediğini söylüyor.

 
 
 
Dorote heykelini ortaya çıkarırken istediğini görene kadar kesmeye ve zımparalamaya devam edip,gerçek bir insanın renksiz yüzünün siluetini görene kadar kadar bu işlemi gerçekleştirir.İşin en zor kısımlarından biri gözleri ortaya çıkarmaktır.
 

 
 
 
 
En son ise saçlar ve kıyafetler geliyor.Renkler ve dokularla oynamak bu işin en zevkli yanlarından diyor dorote.Boncuk işi ve nakış dorote'nin bir başka sevdiği şey.
 

 
 
 
Dorote'nin yakın zamanda bitmiş projelerinden biri olan ''Little Mermaid'' in arkasında hüzünlü ve romantik bir bebek hikayesi olduğunu söylüyor
 


 

Son projesinin ne olduğunu soran meraklılarına sadece gülümseyip ''şimdilik bir sır''diyor.Biraz beklememiz gereksede yeni bebekler için eminim ki beklediğimize değecek.

 


 

 

 

 




0 yorum:

Yorum Gönder